De behandeling

  De behandeling

  De shiatsutherapeut gebruikt in de behandeling het eigen lichaamsgewicht om de ki een stimulans te geven door middel van strekkingen, rotaties, inleuningen met handen, duimen, vingers, ellebogen en knieën. Een shiatsubehandeling wordt op een op de grond gelegen matras (futon) gegeven en duurt ongeveer een uur. Het is goed om van te voren niet teveel te eten, geen alcohol te gebruiken, en makkelijk zittende, bij voorkeur katoenen, kleding te dragen. Behandelingen worden individueel aangepast en zullen voor elke cliënt en elke sessie verschillend zijn.

  Bij de eerste behandeling wordt een uitgebreid intakegesprek gevoerd en wordt in overleg de hulpvraag en het doel van de behandeling vastgesteld, waardoor deze eerste sessie ongeveer 1½ uur duurt.
  Omdat shiatsu een diepe ontspanning geeft, is het raadzaam na de behandeling wat tijd vrij te houden om de werking van shiatsu te laten doorwerken. De frequentie van de behandelingen hangt af van de aard van de klachten en wordt in onderling overleg afgesproken.

  De kosten voor een behandeling bedragen
  € 65,- en duurt een uur. Het kindertarief is € 35,- en duurt een half uur. 
  De meeste zorgverzekeraars vergoeden shiatsu binnen de aanvullende verzekeringen. Het is belangrijk om altijd eerst contact met de verzekeraar op te nemen en te controleren of de behandeling daadwerkelijk vergoed wordt. Meer informatie hierover is te vinden op www.shiatsuvereniging.nl.